Askersund med omnejd

Fagning & naturaktiviteter i Tjälvesta

Guidning

Natur

Samhälle

Övrigt

Varmt välkommen att hjälpa Länsstyrelsens personal att vårstäda Tjälvesta äng, som är månadens reservat i april.

Fagning är en viktig del i ängskötseln. Genom att kratta bort gamla löv ser vi till att växterna kommer igång på våren. Det är också viktigt att få bort nedfallna grenar och kvistar, för att underlätta slåttern senare på sommaren. Sommartid är ängen en fantastisk oas, med en mängd växter och djur som trivs i ljusöppna, varma miljöer, t ex backsippa, svinrot, smörbollar. De är alla beroende av att ängen sköts.

Tag gärna med arbetshandskar, kraftiga skor eller stövlar samt lövräfsa, lövkorg eller tålig presenning. Ett mindre antal redskap kommer finnas att låna.

Välkomna!

Arrangör

Hopajola, Länsstyrelsen, Studiefrämjandet, Naturskyddsföreningen Askersund.

Kontakt

Amanda Olsson
Epost: amanda@hopajola.se
Tel: 076 671 95 85

Bra att veta

Samling sker vid Snavlunda skola.

Information

Plats: Askersund med omnejd

Adress: 694 94 Vretstorp

Webbsida: https://www.studieframjandet.se/Hopajola/naturguidning/manadens-reservat/

Pris: Fri entré

Kategori: Guidning, Natur, Samhälle, Övrigt

Alla datum

2024-04-24 - 2024-04-24

Kommande datum

Välkommen!

Stanna kvar en stund

I gemytliga Askersund och på landsbygden finns många trevliga boenden för alla smaker. Bekväma hotell och B&B, sköna stugor, camping & glamping eller en fin plats för husbilen. Välkommen att stanna kvar en stund till och hitta fler äventyr!

Ät gott

Vill du äta något gott i samband med ditt besök - kolla våra matställen! Här hittar du tips för alla smaker och tillfällen. Smaklig måltid!

Shopping

Askersund med omnejd erbjuder fina möjligheter för annorlunda shopping. Här du allt från retrobutiker till konsthantverkare, delikatessbutiker, livstilsbutiker, välsorterade mataffärer, m.m. Kunniga fackmän bistår med tips och råd. Välkommen!

Är du arrangör?