Nästa tillfälle:

Askersund

Hamlet - Live på bio!

Film

Föreställning

Teater

Övrigt

Benedict Cumberbatch är Hamlet i succéföreställningen av Shakespeares klassiska teaterpjäs som spelades på Barbican Theatre i London. Folkets Hus och Parker välkomnar pjäsen tillbaka på bio!

Benedict Cumberbatch blev Oscarsnominerad för sin roll i och vann en Emmy för sin roll i TV-serien Sherlock. Bland hans filmroller märks också 12 Years a Slave, Star Trek Into Darkness och Tinker Tailor Soldier Spy. Han gjorde stor succé i National Theatres livesända Frankenstein i regi av Danny Boyle.

År 2015 gjorde Benedict Cumberbatch rollen som Hamlet i Shakespeares tragiska mästerverk på Barbican Theatre. Nu kan du se den föreställningen på bio igen!
En familj slits isär medan landet rustar för krig. Tvingad att hämnas sin faders död, men förlamad av den förestående uppgiften, rasar Hamlet mot sin omöjliga situation, som hotar både hans egen mentala hälsa och rikets säkerhet.

För regin står den hyllade Lyndsey Turner (bl a pjäserna Posh, Machinal). Hon vann en Critic’s Circle Theatre Award och Laurence Olivier Award som bästa regissör 2014 för pjäsen Chimerica. Producent för föreställningen är Sonia Friedman Productions. I rollerna: Benedict Cumberbatch, Leo Bill, Sian Brooke, Anastasia Hille, Ciarán Hinds, Kobna Holdbrook-Smith, Jim Norton.

Välkommen.

Arrangör

Folkets hus Askersund.

Kontakt

Robert Carlsson
Epost: robbancn@hotmail.com
Tel: 070 366 05 69

Bra att veta

Pausservering.

Svensk text.

 

Information

Plats: Askersund

Arena: Kulturhuset Sjöängen

Adress: Drottning Kristinas väg 2

Webbsida: https://www.folketshusochparker.se/evenemang/live-pa-bio-teater/hamlet/

Pris: Ordinarie 170 SEK, ungdom upp till 26 år 140 SEK . Serviceavgift 15 SEK tillkommer.

Kategori: Film, Föreställning, Teater, Övrigt

Tillgänglighet: Tillgänglighetsanpassad

Alla datum

2024-09-28 - 2024-09-28

Kommande datum
28 sep16:00 - 19:20

Välkommen!

Stanna kvar en stund

I gemytliga Askersund och på landsbygden finns många trevliga boenden för alla smaker. Bekväma hotell och B&B, sköna stugor, camping & glamping eller en fin plats för husbilen. Välkommen att stanna kvar en stund till och hitta fler äventyr!

Ät gott

Vill du äta något gott i samband med ditt besök - kolla våra matställen! Här hittar du tips för alla smaker och tillfällen. Smaklig måltid!

Shopping

Askersund med omnejd erbjuder fina möjligheter för annorlunda shopping. Här du allt från retrobutiker till konsthantverkare, delikatessbutiker, livstilsbutiker, välsorterade mataffärer, m.m. Kunniga fackmän bistår med tips och råd. Välkommen!

Är du arrangör?