Kanot- & kajakuthyrning

Sjöarna i området erbjuder fina möjligheter att röra sig i kanot eller kajak på både lugna vatten och i krävande sjö, och här finns flera kunniga aktörer som erbjuder uthyrning av kanoter och kajaker.

Paddling i Norra Vätterns skärgård är lämplig för lite mer erfarna paddlare och här lämpar sig kajaken bäst om man vill en bit ut på sjön. Vätternkajak har boxar där man själv hämtar ut den bokade kajaken vid Vättern, och Experitur och Ösjönäs kan vara behjälpliga med att köra ut kajaker till önskad plats och ge råd och tips.

Vid Vätterns norra inlopp Alsen finns möjlighet att ge sig ut på stilla paddelturer med närhet till staden Askersund. Här är det lämpligt att kontakta Askersund Outdoor®BaseCamp, Experitur Rental, Husabergsudde Camping eller Askersunds Citycamp & Gästhamn för uthyrning.

Väljer man att paddla på någon av alla våra underbara skogsjöar i området, så går det bra att höra med både Experitur Rental, Ösjönäs och Camping Tiveden, som kan vara behjälpliga med att köra kajaker till önskad iläggningsplats och även tipsa om sådana.

Trevlig paddeltur!

Askersunds Citycamp & Gästhamn
Askersunds hamn
Kanoter, roddbåt och trampbåt
+46(0)583 140 80 eller +46(0)70 592 82 30

Camping Tiveden
Tiveden, Unden
Kanoter, kajaker, segelbåt och SUP
+46(0)70 094 47 18
info@campingtiveden.se

Experitur Rental
Varmbadhuset, Askersund samt utkörning.
Packrafts, kajaker och SUP
+46(0)70 209 71 91
info@experitur.se

Harge Bad & Camping
Harge
Kajaker och SUP
+46(0)583 77 01 23
info@hargefritid.se

Husabergsudde Camping
Askersund
Kanoter, kajaker och roddbåtar
+46(0)583 71 14 35
camping@husabergsudde.se

Packraft Sverige
Tiveden
Packrafts, lättviktstält
+46(0)76 118 47 01

Revelbadets Camping
Laxsjöarna
Kanoter, roddbåt, motor- & elmotorbåt
+46(0)70 674 78 62

VätternKajak
Olshammar, Hargebaden och Granvik.
Uthämtning i box. Onlinebokning.
Kajaker i olika modeller och SUP
+46(0)70 389 83 00
info@vatternkajak.se

Ösjönäs
Tiveden, Nationalparken
Kajaker, kanoter, SUP och roddbåtar
+46(0)505 250 22

Sätt guldkant på paddelturen

Att känna sig trygg i äventyret skapar förutsättningar för oförglömliga upplevelser. Och att ha någon bredvid sig som pekar på och pratar om det som annars så lätt passerar i förbifarten öppnar dörrar till berättelser och kunskap. Lär känna våra kunniga naturguider och vi lovar dig fantastiska naturupplevelser!

En kvinna drar en kajak i det blåa vattnet i vättern.

Kajakturer i Norra Vätterns skärgård

Vätterns klara vatten skapar ett fantastiskt ljus och ibland hisnande känslor när du tittar ner mot botten långt där nere. Vädret påverkar ibland var vi kan paddla i Vätterns skärgård, men vi hittar alltid en plats där det blir en fin och upplevelserik tur. Du behöver inte ha någon erfarenhet för att följa med på de här turerna. Vi jobbar med små grupper upp till 6 personer.

En röd träkanot på en klippa vid vattnet.

Träkanot i Tiveden - vill du följa med?

Lovisa är naturguiden som erbjuder paddelkurser och guidade turer med träkanot - eller vandringar med fokus på biologisk mångfald och lägereldskurser i skogen. Ett enkelt och lokalt koncept, där tonvikten ligger i balansen med naturen och så lite negativ miljöpåverkan som möjligt.

En tjäder stående på ett fält.

David - naturguiden som är ett med Tiveden

Naturguide Tiveden erbjuder olika former av djurguidningar allt efter årstid. På våren finns möjlighet att följa med på orr- eller tjäderspel. Under sommaren och hösten erbjuds bland annat älgsafaris.