En kvinna drar en kajak i det blåa vattnet i vättern.

Naturvägledare Norra Vättern

Askersund

Naturvägledare Norra Vättern erbjuder turer och kurser i kajak i Norra Vätterns skärgård, arrangerar berättarkvällar, skärgårdsnära guidningar samt guidningar i Tiveden eller Tylöskogen.

Naturvägledare norra Vättern är ett lokalt naturguideföretag med certifierade guider som hittar till de bästa platserna. Både för dig som gäst och för naturen. De delar med sig av sin kunskap och känsla för Vättern och Tiveden.

Så här berättar guiderna om sin verksamhet:
Vi har vandringsturer i Tiveden, där vi berättar historierna som berättats genom tiderna vid eldarna i Tiveden. Du får även lära dig mer om de växter och djur som vi ser längst vår vandring. Pröva att göra upp eld eller varför inte laga en hel Utomhusbuffé tillsammans med dina vänner under vår ledning. Som medlem i Tivedens guider guidar vi även i Tivedens nationalpark.
Vid norra Vätterns skärgård guidar vi strandnära under hela året. Under sommarhalvåret kan du boka plats på någon av våra uppskattade kajakkurser, och har du erfarenhet av kajakpaddling kan vi ta dig med på en vinterpaddling i vår stilla och vackra skärgård. Vi ordnar också med Fikaturer i kajak eller heldagsupplevelser i norra Vätterns skärgård.

För företaget eller det privata sällskapet kan vi erbjuda kulturkvällar vid kolarkojan då bjuder vi på musik, berättelser, mustig soppa och Tivedsrostat kokkaffe runt elden. Eller äventyrsvandringar, med mat/fika och olika aktiviteter efter vandringen.

Välkommen.

tre kajaker bakom dött träd som hänger ut över sjön Vättern
guiderna Kersti och Bertil i hammock i Tivedesskogarna

Kontakt

Naturvägledare Norra Vättern

Kersti Beck Larsson, certifierad naturguide

696 30 Askersund