Maskiner inne i Askersunds bryggeri.

En ost, en öl och två goda praliner

Askersunds stad

Goda franska ostar, en skummande öl och en utsökt chokladpralin. Askersunds mathantverkare bjuder dig på genuina smakupplevelser.

I Askersunds Bryggeriets anrika lokaler puttrar bryggverket Barbara. Det lilla bryggeriet drivs av Clas och Tommy som lägger sin själ i att brygga god öl. Vid utvalda tillfällen öppnas uteserveringen och de senaste ölsorterna hamnar på serveringsfatet.

Året runt finns även möjlighet att boka in grupper för guidning i bryggeriet och ölprovning i skön atmosfär.

Ulf och Elinor i franska butiken Madame Nature

Goda ostar och franska specialiteter

Delikatessbutiken Madame Nature finns i hamnmagasinet i Askersunds hamn och här erbjuds ett unikt sortiment av ostar och franska specialiteter, utvalda med omsorg av butiksägarna Ulf och Elinore.

Ostdisken är välfylld av doftande goda ostar, fylliga vitlökar ligger i korgar och hyllorna fylls med allehanda gott från de franska breddgraderna.

Utanför finns uteserveringen och där smakar en välbryggt kopp kaffe gott i vimlet på hamntorget.

Goda praliner från Venus Choklad och Glas & Lakrits

Chokladdipper

Vid stadens gågata Stöökagatan hittar vi butiken Glas & Lakrits - hur underbar är inte den kombinationen av läckraste lakrits och vackra glasföremål. I butiken hittar du allt ifrån de godaste lakritspraliner till den äkta hemgjorda lakritskolan. Förvänta dig smaker som överraskar och kolla in butikens utvalda sortiment av glas.

Redan utanför Venus Choklad möts man av en doft av praliner. I butiken tillverkar Allana och hennes personal underbart goda chokladpraliner på hantverksmässigt sätt.

Butiken är välfylld med presentförpackningar med praliner och i glasdisken finns ett härligt utbud av populära och nyare sorters praliner.
För den fikasugne finns även ett chokladcafé, både i butiken och på uteserveringen.