Entré till teatermagasinet. Rött trähus med en gul dörr med texten magasinet över i stora bokstäver. På var sida om dörren sitter lampor.

Mat & underhållning

Askersund

Gillar du att göra maten till en riktig fest där alla sinnen får sitt? Att krydda maten med underhållning är ett bra recept på det.

Lerbäcks Teater sätter varje år upp teaterföreställningar i kombination med trerätter middagar. Ett ljuvligt koncept att roa sig.

I teaterns magasin spelas deckargåtor under ruggiga höstkvällar och det gäller att hänga med bland klurigheterna för att lista ut den skyldige. Våren bjuder på skrattfest när farsen tar plats på scenen. Mellan akterna serveras middagens tre rätter av skådespelarna.
Teatern bjuder även in till trevliga konserter, också dessa förgylls gärna med något gott på tallriken.

För den som vill finns även möjlighet sova över på teaterns hotellrum i flyglarna på Gästgivargården.

Kulturhuset Sjöängen

Kulturhuset Sjöängen

I Stora salongen på Kulturhuset Sjöängen spelas härliga föreställningar och årligen presenteras vår- och höstprogram där det finns något för alla åldrar och smaker.

En festlig och gemytlig stämning infinner sig när det är dags för föreställning och besökarna minglar. I kulturhusets foajé- och pausservering går det utmärkt att inta något gott i samband med föreställningarna och till utvalda föreställningar går det att beställa mingeltallrikar.

Restaurangerna En Trappa Upp och Restaurang & Pub Sundsgården finns på lagom promenadavstånd från kulturhuset och erbjuder 10 procent rabatt på måltid i samband med föreställningar. Ett trevligt sätt att inleda en underhållande kväll i god sällskap.