En kvist med tomater på.

Matproducenter skapar med hjärta och själ

Det går inte att ta miste på att du rör dig i ett landskap där det odlats och bryggts genom tider och där matproduktionen har en lång tradition. Är du matkreatör och inspireras av fina råvaror? Allt efter säsong hittar du i våra gårdsbutiker allt som gör matlagningen till en fröjd.

Karintorps tomater odlas ett helt smörgåsbord av de läckraste tomater man kan tänka sig. Vad sägs om Jordgubbstomat, Prinsessan eller Söta Nisse? Eller en härlig blandpåse med smakprov på de alla. Besök gårdbutiken och frossa bland ljumna, nyplockade tomater som sätter färg och smak på bordet.

Nästgårds ligger gårdsbutiken Källsprångs gård , som goda grannar på lite håll. Här har familjen Östlund i generationer som det självklara valet satsat på odling av ekologiska grönsaker. Allt efter skörden fortskrider hittar man här i de finaste görnsaker för en lyckad matlagning. Gårdsbutiken har självbetjäning, är säsongsöppen och presenterar sitt utbud löpande på hemsidan.

Ett stenkast därifrån hittar vi Esperuds gård , där Anders och Madeleine odlar potatis i långa rader. Gårdsbutiken är öppen året om och laddat med härliga "jordpärer" av olika sorter. Lockar storsäcken med potatis, en chipspåse av gjord egen potatis eller en burk honung? Butiken är fylld med fina råvaror från både den egna produktionen och andra matproducenter som finns i närområdet.

Entré på Butiken Stjernsund

Söder om Askersund ligger Butiken Stjernsund i en stilfull korsvirkesbyggnad intill slottsallén till Stjernsunds slott. Äggen från det egna hönseriet står i centrum, men här får man även tag i finast köttbiten från gårdens nötkreatur. Eller varför inte testa nyfångade Vätternkräftor? Gårdens egna produkter kompletteras av livsmedel som producerats i närområdet i ett fint urval.

En klassiker på julbordet är Hammars julmust. Hammars Bryggeri är ännu en av våra gårdsbutiker, denna gång med ett rikt utbud på egengjorda drycker. Blir det must eller är du sugen på att testa nyheterna Björksav eller Tranbärssav?

Vi lovar smakupplevelser och härliga råvaror. Närodlat, närproducerat och gott.

Skäm bort dig med kvalitet och mångfald.

Småstadsshopping

Mysig småstadsshopping väntar i Askersund. Här hittar du ett handplockat och unikt sortiment - förvänta dig det oväntade!