Segelbåt i Askersunds hamn. Kvinna kliver ombord från kajen. Ställplatsen Citycamp i bakgrunden.

Sjöliv vid kajen

Sätt guldkant på båtlivet

Gillar du att lyxa till båtlivet med en god middag på restaurang eller ett cafébesök - eller sitter du gärna på kajen och kollar in hamnlivet med en glass i handen?

Angör hamnen i Askersund och hoppa iland till småstadslivet! Här finns trevliga restauranger, mat- och hantverksbodar och delikatessbutiker. Ett kvarter från hamnen finns stadens torg med mysig shopping och sköna caféer.

Är du i Norra Vätterns obebodda skärgård, finns gemytliga Aspa gästhamn med restaurang Olshammarsgården. Lägger du till vid bryggan i Åmmeberg så finns golfrestaurangen Krogen som inte finns på klubben inom räckhåll. Fina matupplevelser utlovas på alla ställen.

Familj på vandring vid Harge uddar

Spring i benen

Ta en runda på golfbanan, ge dig ut på spännande cykelturer eller byt farkost och ta en paddeltur?

Ett stenkast från Åmmebergs gästhamn ligger Askersunds golfklubb, som är en mycket uppskattad bana av golfare. Är det istället cykling som lockar, så kan du härifrån ge dig ut på cykelleden Gruvrundan vid skärgården, en fin rundtur som leder förbi både gruvmuseum och vandringsleder i naturreservat.

Förtöjer du din båt vid Aspa Båtklubb kan du hyra kajak och testa Vätterns vågor från kajakbrunnen. Eller ge dig ut på utflykt till Tivedens skogar på cykel eller med vandringskängor på. Här finns mycket att upptäcka.

Två tjejer sitter på klipporna vid sjön Alsen

Kompisträff på sjön

Väntar du kompisar som kommer landsvägen och vill stanna över intill din brygga?

Vid Askersunds hamn finns trevliga boenden på Best Western Hotell Norra Vättern och Garvaregården Hotel och B&B. På ställplatsen Askersunds Citycamp & Gästhamn kan husbilsburna vänner och ni angöra från var sitt håll.

Charmigt boende i historiska Olshammarsgården med B&B finns vid Aspa gästhamn och även här kan husbilsburna kompisar få plats på gästhamnens ställplats. Samma möjlighet finns även i gästhamnen i Åmmeberg.

Mamma med barn står vi fontänen i Torgparken i Askersund

Fyll på inom- och utombords

Kanske behöver du en trygg hamn när det blåser eller bara fylla på kylskåpet, tanka båten eller hitta andra förnödenheter?

Våra gästhamnar i både Askersund, Aspa och Åmmeberg står alltid beredda med öppna famnar! Behöver du fylla på kylskåpet så finns ett stort utbud i Askersund med allehanda gott att välja på. Även i Åmmeberg finns en mataffär och på Olshammarsgården går det bra att köpa lite matvaror vid förfrågan. Eller så hittar man lite gott i självhushållningen i klubbstugan, där glass och smårätter/fika finns att köpa.