Kille i åtta-års ålder sitter i ett däck som hänger vid en lekställning. Grönytor och vatten i bakgrunden.

Barnens roligheter

Askersunds stad

Tipspromenader och skattjakt. Eller spela bingo och hitta lätt till lekvänliga platser i Askersund. Här hittar du tips på roliga och kluriga aktiviteter för våra små - och större - barn.

Skattjakt med geocaching

Här gäller det att hitta de fem skatter som finns gömda efter en bana i stadsparken i
Askersund. Slingan är 1,4 km lång och leder genom ett naturskönt område på grusade
stigar. Barnrundan är tillgänglighetsanpassad och det går bra att ta med sig barnvagnen.

Tipspromenad för de yngsta

Ta med mamma och pappa och ge dig ut på en liten tur från hamnen och utmed strandpromenaden. Tipspromenaden går till lekvänliga platser där det går bra att leka en stund.

Tipspromenad genom centrala Askersund

Här hittar du en tipspromenad för de lite äldre barnen. Nu ger er ut på en tur genom de centrala delarna av Askersund med start och mål i Askersunds hamn.

Tipspromenad med cykel

Här kan du ge dig ut på en lite längre upptäcktsrunda där du besöker både Askersunds hembygdsgård, lekparken i Lundby, badplatsen i Haga och en massa annat spännande medans du klurar på rätt svar.

Klurigaste tipspromenaden

Gillar du utmaningar och vill testa dina kunskaper om Askersund? Ta en trevlig promenad genom stadens centrala kvarter och klura ut svaren på dessa kluriga frågor.

Barnens bingo

Hörde nyss en 6-åring som sa till sin pappa: Varför är det alltid så roligt att komma till Askersund? Kolla in Barnens bingo - där finns svaret!

Bad-bingo

Inte mindre än tio kommunala badplatser finns i Askersund. Det är klart att man vill ha bingo på detta!

Har du hittat skatterna, svarat på alla frågor i tipspromenaden elller fått bingo? Då är du välkommen till turistinformationen i Askersunds hamn för att titta i vår skattkista och få en liten belöning.
Ha det så kul!

Lekvänliga platser

Rör du dig till fots i centrala Askersund och undrar vilka platser som är enkla att nå för att tumla runt med barnen? Här finns en liten karta som passar små äventyrare.

Kontakt

Visit Askersund Turistinformation

Hamngatan 4B

Askersund

Vi samlar på upplevelser & sköna stunder

Det ska vara enkelt att hitta upplevelser som gör att man blir glad och fyller på med energi. Och det spelar ingen roll om du är liten eller stor, sprallig eller hellre vill ta det lugnt. Välkommen att hitta ditt äventyr!

Vad ska vi hitta på idag?

Här hittar du dagstursförslag med aktiviteter och matställen så det blir enkelt att ge sig ut på äventyr. Välj mellan dagstursförslag för barnfamiljen eller det vuxna sällskapet. Välkommen ut!

Smultronställen i Askersund

Från slott till koja och från glittrande skärgård till djupaste skog. Här kommer våra bästa tips på det man bara inte får missa vid ett besök hos oss!

Två flickor med ryggen vänd mot kameran går mot ett rött klotformat tält som är placerat uppe i ett träd. Ur det röda trädtältet sticker toppen av en tältkamin upp.  Runtom fickorna och trädtältet står grönskande träd på Borgmästarholmen. 

Stanna kvar en stund

I Askersund hittar du många bra boenden, såväl på landsbygden som i de centrala delarna.