Fiske i Askersund

Upplev ett kvalitativt och varierat fiske med stor artrikedom och fina möjligheter att kroka riktigt stora fiskar - eller slå dig ner med metspöet på någon klippa och hitta avkopplingen. Här finns fiske i allt från skogsstjärnar och större sjöar till Storvättern med Norra Vätterns skärgård.

Vättern och Norra Vätterns skärgård med sitt kristallklara vatten erbjuder fint fiske i ett sjölandskap med 250 öar, kobbar och skär. I april är gäddfisket igång när storgäddan hägrar i vassen.
Eftersom Vättern tillhör de stora sjöarna i landet, så gäller här regeln för det fria handredskapsfisket. Du kan även fiska från båt men båten får inte framföras med motor, åror eller annat liknande sätt. Står du på land - ja då är det bara att meta och kasta för glatta livet.

Storfiskaren behöver dock komma ihåg att lösa fiskekort för trolling och informera sig om gränser och lokala bestämmelser innan det bär iväg ut på sjön. Vill du pröva din lycka på Storvättern, är det fritt fiske 300 meter från land och öar. Kom dock ihåg fredningsområden mellan 15 september och 31 december.

Unden & skogssjöarna

En sjö som liknar Vättern är Unden. Sjön ligger gömd långt in i Tiveden och är enligt många fiskeentusiaster i området en outnyttjad källa för riktigt fint fiske.
I Askersund och Tiveden finns dessutom fler än 50 skogssjöar där det är möjligt att fiska och hitta härliga fiskeupplevelser.
Allt som är bra att veta om fiske i Askersund och Tiveden har vi översiktligt samlat i en folder - det ska vara enkelt att hitta det bästa fisket.

Det vill säga: Skitfiske på dig!

Fina fisken!

Att få ge sig ut på fiskeäventyr med en kunnig guide eller att göra livet enkelt för sig genom att boka ett trevligt fiskepaket. Här kommer våra bästa tips att sätta guldkant på äventyret.

Fiskeguider

Kunniga fiskeguider hjälper dig att få bästa fiskeupplevelsen på kroken. Här har vi samlat information om våra guider så du enkelt kan hitta det som passar dig! Välkommen.

Fiskepaket

Gör det enkelt för dig att få tag i den bästa fisketuren, god mat och en skön säng. Allt packat och klart - bara ut och njuta! Välkommen ut!