ingången till arenan Skyllbergsvallen

Skyllbergs Bruk

När Skyllbergs Bruk fick sina bruksprivilegier av Drottning Kristina 1646 hade järnhanteringen på orten redan pågått i 300 år. Det vittnar ett dokument från 1346 om. Idag finns företagets industriella tillverkning i grannorten Kårberg.

Mitt i Skyllberg, på gräsytorna vid Brukskontoret, finns en informationstavla med en historisk karta och information om bruksorten Skyllberg med sina många specifika byggnader.
Skyllberg är av Länsstyrelsen i Örebro utpekad som ett område av riksintresse för kulturmiljövården som anser att idrottsplatsen Skyllbergsvallen tillsammans med bruksherrgård, industribyggnader, bostäder, jordbruksbyggnader utgör en viktig del av ett välbevarat kulturhistoriskt sammanhang.

Trevliga cykelvägar finns i omgivningarna.

Kontakt

Skyllbergs Bruk

Maria Gunnarsson

Skyllberg

Telefon: 0583-131 00

E-post:

 

Instagram:

FB:

Vi samlar på upplevelser & sköna stunder

Det ska vara enkelt att hitta upplevelser som gör att man blir glad och fyller på med energi. Och det spelar ingen roll om du är liten eller stor, sprallig eller hellre vill ta det lugnt. Välkommen att hitta ditt äventyr!

Vad ska vi hitta på idag?

Här hittar du dagstursförslag med aktiviteter och matställen så det blir enkelt att ge sig ut på äventyr. Välj mellan dagstursförslag för barnfamiljen eller det vuxna sällskapet. Välkommen ut!

Smultronställen i Askersund

Från slott till koja och från glittrande skärgård till djupaste skog. Här kommer våra bästa tips på det man bara inte får missa vid ett besök hos oss!

Två flickor med ryggen vänd mot kameran går mot ett rött klotformat tält som är placerat uppe i ett träd. Ur det röda trädtältet sticker toppen av en tältkamin upp.  Runtom fickorna och trädtältet står grönskande träd på Borgmästarholmen. 

Stanna kvar en stund

I Askersund hittar du många bra boenden, såväl på landsbygden som i de centrala delarna.