Staden & shopping

Butiksägarna i Askersund kan sin sak! Glittrande guldsmeder, drivna trädgårdsmästare, färgstarka klädhandlare, unika antikvitetshandlare och mycket mer. Trevlig handel erbjuds både i centrala Askersund och på landsbygden.

Strosar du runt på stan kanske du råkar möta den spjuveraktige leksakshandlaren Johan, som var med i SVTs serie Tjuv & Polis 2019. Och psst... på disken i Johans leksaksbod 0 - 100 finns bunten med pengarna som bovarna i Askersund försökte lura till sig med polisen i kölvattnet. Missa in det!

Vare sig det är en skön sommardag med glass i hamnen eller julstämning kring torget så hittar du ett varierat och personligt utbud med lokal prägel i butikerna. Förvänta dig en trevlig och annorlunda shoppingtur. Välkommen!

Köp ett presentkort!

Nu finns Askersunds nya presentkort i handeln, som kan lösas in hos många butiker, salonger, caféer och restauranger samt till evenemangsbiljetter. En perfekt gåva till alla.

Kvinna ler in i kameran och pekar på en palett med tygstycken.

Handlare & hantverkare - på samma gång

En sko med nött sula, ett trasigt blixtlås. En älskad, sliten fåtölj eller släktklenoden, den vackra soffan. En cykel, gräsklippare eller motorsåg som längtar efter verktygslådan. Kunniga fackmän inom handeln fixar det mesta. Tjänster som månar om affektionsvärdet och en hållbarare framtid erbjuds.

Anrika butiker med Askersundskaraktär

Kunskap genom generationer, kunder som gamla bekanta, utveckling över årtionden och butiken som livsstil. Bokhandeln, Blommor & Blad och BeGe:s har funnits i centrala Askersund så länge vi minns. Och alla börjar på bokstaven B – kan det vara ett vinnande koncept?

Läs hela blogginlägget