Ett runt bord som är dukat och fyra stolar. Rummet har grönt kakel och ett fönster. 

Den unika matupplevelsen för finsmakaren

Askersunds stad

Mathantverk som kittlar alla sinnen ger oförglömliga minnen. Inte minst när det serveras i unika miljöer och kombineras med god värdskap. Här väntar en upptäcktsresa med stark lokal prägel.

År 2021 blev Krogensomintefinns nominerat till Svenska Turismpriset och fick stor uppmärksamhet. Denna restaurang ligger i kanten av Tylöskogarna och det böljande landskapet i Närkesberg. Sandra och Davide uppfyllde sin livsdröm, övergav stadslivet och startade sin unika restaurang i ladugårdbyggnaden på gården. Här får de utlopp för sin kreativitet och sitt brinnande intresse för den goda maten, måna om att använda så mycket lokalt producerade råvaror i sin matlagning som bara går att uppbringa.

Förvänta dig en unik matupplevelse!

Glas som hänger i taket på en restaurang.

Gourmetrestaurang Hotel Montagne

Anrika och nyrenoverade Hotel Montagne ligger charmigt vid sjön Åmmelången och satsar på ett gourmetkök där inspirerande kökschefen Max Holmbom sätter menyn.
Ambitionen är att maten i restaurangen ska spegla känslan av besöket på hotellet – en smak av det förflutna men i en ny, modern tappning. Menyn är präglad av lokala råvaror, men man hämtar också inspiration från andra delar av världen.

Njut av en fantastisk helhetsupplevelse på Restaurang Montagne!

Matsal Vita Krala

Restaurang Vita Krala

Med stort hjärta driver även Frank och Chris sin restaurang Vita Krala. Även denna pärla är belägen i skogarna bortom Närkesberg och väl värd en resa dit. Här lagas mat med lokala råvaror efter årstid, gärna ur den egna krydd- och köksträdgården. I så stor utsträckning som möjligt används ekologiska råvaror, där de egna hönsen och biodlingen har sin roll. Finns tillfälle kommer köttet från de lokala jägarna och skogens vilt blir en utsökt måltid.

I Vita Krala erbjuds även boende i form av B&B, en liten gårdbutik med egenproducerat mat, hantverk och återbruk.

Gård i södra Närke

Välkommen till Karin och Per på Kopparbergs gård! Här experimenteras det med råvaror från deras sjö, skog och gård för att skapa en varm och hemtrevlig atmosfär.
1700-talsgården ligger i södra Närke och i de gamla djurstallarna hittar du restaurangen med plats för 40 gäster och en härlig uteplats med utsikt över hagarna där fåren betar.

Välkommen till en unik och inspirerande matupplevelse hos oss på Kopparbergs gård!