Den unika matupplevelsen för finsmakaren

Askersunds stad

Mathantverk som kittlar alla sinnen ger oförglömliga minnen. Inte minst när det serveras i unika miljöer och kombineras med god värdskap. Här väntar en upptäcktsresa med stark lokal prägel.

År 2021 blev Krogensomintefinns nominerat till Svenska Turismpriset och fick stor uppmärksamhet. Denna restaurang ligger kanten av Tylöskogarna och det böljande landskapet i Närkesberg. Sandra och Davide uppfyllde sin livsdröm, övergav stadslivet och startade sin unika restaurang i ladugårdbyggnaden på gården. Här får de utlopp för sin kreativitet och sitt brinnande intresse för den goda maten, måna om att använda så mycket lokalt producerade råvaror i sin matlagning som bara går att uppbringa.

Förvänta dig en unik matupplevelse!

Matsal Vita Krala

Restaurang Vita Krala

Med stort hjärta driver även Frank och Chris sin restaurang Vita Krala. Även denna pärla är belägen i skogarna bortom Närkesberg och väl värd en resa dit. Här lagas mat med lokala råvaror efter årstid, gärna ur den egna krydd- och köksträdgården. I så stor utsträckning som möjligt används ekologiska råvaror, där de egna hönsen och biodlingen har sin roll. Och finns tillfälle kommer köttet från de lokala jägarna och skogens vilt blir en utsökt måltid.

I Vita Krala erbjuder även boende i B&B, en liten gårdbutik med egenproducerat mat, hantverk och återbruk.