Njut av vintern

Är du sugen på en skön vinterweekend i liten stad? I Askersund hittar du härliga föreställningar, sköna boenden på promenadavstånd och trivsel med småstadsshopping och trevliga promenader runt hörnet.

Kulturhuset Sjöängen erbjuder ett fullspäckad program för våren. Här står Robert Wells, Lennie Norman och Rickard Söderberg på scenen i Stora salongen för att bara nämna några av alla härliga artister som besöker den lilla staden.

Sköna boenden finns centralt på promenadavstånd till både föreställningar i kulturhuset och till ett restaurangbesök eller en fin dag med shopping i stadens små butiker.

Teater, middag och boende på Lerbäcks Teater

Vintermys blir det också på Lerbäcks Teater när pjäsen Bläsväder i Svartvattnet spelas i teaterns magasin. Till det serveras en god tre-rätters middag som lagas i teaterköket och serveras av skådespelarna. Därtill finns möjlighet att bo i teaterns charmiga rum i gästgivargårdens flygel till förmånligt paketpris.

Välkommen att fylla vintern och våren med upplevelser i Askersund!

Vi samlar på upplevelser & sköna stunder

Det ska vara enkelt att hitta upplevelser som gör att man blir glad och fyller på med energi. Och det spelar ingen roll om du är liten eller stor, sprallig eller hellre vill ta det lugnt. Välkommen att hitta ditt äventyr!

Evenemang

Det är mycket som händer i Askersund med omnejd. Hos oss hittar du alltifrån stora till små evenemang.

Småstadsshopping

Butiksägarna i Askersund kan sin sak. Drivna trädgårdsmästare, färgstarka klädhandlare, glittrande guldsmed, unika antikvitetshandlare - här hittar du ett unikt utbud av varor och butiker.

En glimt av Askersund

Vill du veta mer om Askersund, stadens gamla kvarter och vad som gömmer sig bakom planken? Guidade stadsvandringar, stadsvandra på egen hand eller historia på husplaketter - du väljer det som passar dig bäst.