Två kvinnor och två män som går leende utanför ingången till B&B Garvaregården en solig dag. En av kvinnorna håller i en bukett rosa tulpaner.  

Upplevelse i paket

Är du sugen på en skön weekend i liten stad? I Askersund hittar du härliga föreställningar, sköna boenden på promenadavstånd och trivsel med småstadsshopping och trevliga promenader runt hörnet.

Kulturhuset Sjöängen erbjuder varje år ett fullspäckad program för både våren och hösten. Både stora och välkända artister och lokala duktiga förmågor i en skön blandning intar scenen i Stora salongen och besöker den lilla staden.

Sköna boenden finns på promenadavstånd till både föreställningar i kulturhuset och ett restaurangbesök eller en fin dag med shopping i stadens små butiker.

Teater, middag och boende på Lerbäcks Teater

Höstmys blir det på Lerbäcks Teater när mordgåtan spelas i teaterns magasin. Under våren bjuds det på fars från scenen och till både mordgåtan och farsen serveras det en god tre-rätters middag som lagas i teaterköket och serveras av skådespelarna. Därtill finns möjlighet att bo i teaterns charmiga rum i gästgivargårdens flygel till förmånligt paketpris.

Välkommen att fylla vintern och våren med upplevelser i Askersund!

Vi samlar på upplevelser & sköna stunder

Det ska vara enkelt att hitta upplevelser som gör att man blir glad och fyller på med energi. Och det spelar ingen roll om du är liten eller stor, sprallig eller hellre vill ta det lugnt. Välkommen att hitta ditt äventyr!

Evenemang

Det är mycket som händer i Askersund med omnejd. Hos oss hittar du alltifrån stora till små evenemang.

Småstadsshopping

Butiksägarna i Askersund kan sin sak. Drivna trädgårdsmästare, färgstarka klädhandlare, glittrande guldsmed, unika antikvitetshandlare - här hittar du ett unikt utbud av varor och butiker.

En glimt av Askersund

Vill du veta mer om Askersund, stadens gamla kvarter och vad som gömmer sig bakom planken? Guidade stadsvandringar, stadsvandra på egen hand eller historia på husplaketter - du väljer det som passar dig bäst.