Aktiviteter för grupper

Tillsammans skapar vi de bästa upplevelser & sköna stunder. Här hittar du tips på aktiviteter som passar grupper.
Välkommen!

Större upplevelser med guide!

Att uppleva nya saker genom guidens berättelser är ofta en minnesvärd stund. Stads-, natur- eller upplevelseguidning: möt våra duktiga guider som öppnar dörrar till helt nya världar.

Konstverk på en gräsmatta med träd runt om. Alsen ser man i bakgrunden.

Utomhuskonst

Många konstverk förgyller vackra Askersund längs strandpromenaden, i gränder och på torg. Ge dig ut på en konstpromenad och hitta Askersunds guldkorn. För de yngre finns Konst i ring, en mysig konstpromenad i Tivedens skogar. Välkommen.

Askersunds minitåg

Att åka minitåg hör sommaren till och är en mysig aktivitet som passa alla grupper. Välkommen att se staden från tågfönstret och passa på att vinka till askersundarna på färden.

Stjernsunds slott

Ett vackert beläget område som erbjuder guidade turer i slottet och slottsparken. Här finns slottsbutiken med ett utsökt sortiment, slottscafé och utställningar samt slottsparken på en landtunga vid sundet mellan norra Vätterns skärgård och Askersunds hamn. I anslutning till slottsområdet finns även gårdsbutiken Stjernsund

Knalla gruva

Guidade turer i arbetslivsmuséet Knalla Gruva i Zinkgruvan, ca 1,5 mil öster om Askersund. Utställningar, gruvtåg, maskiner och redskap samt en kolossal modell över den aktiva gruvan som finns in anslutning till gruvmuséet.

Birgitta kyrkan och Birgitta stugan till höger.

Birgittakyrkan & Verner von Heidenstams födelsehem

Guidningar i vackra Birgittakykran och i nobelpristagaren Verner von Heidenstams födelsehem i trivsam miljö vid norra Vätterns skärgårds västra sida. Restaurang och uteservering med närhet till Tivedens skogar.

Kajak- & kanotuthyrning

I vårt landskap av stora och små sjöar är det fantastiskt njutningsfullt att ge sig ut på kanot- eller kajakturer.

Trulsan som ligger vid kajen i Askersunds Hamn.

Chartra båtarna Pricken & Trulsan

Pricken och Trulsan är två riktiga arbetshästar till sjöss och tar med sig passagerare på fantastiska utflykter i Norra Vätterns skärgård.

Vandra ut & njut!

Här kommer våra bästa tips på vandringsturer. Välj mellan skärgårdsturer, djupa skogar eller sköna ängar allt efter årstid, smak och kondition. Välkommen ut med ditt sällskap!

Bad & bada tillgänglig med Hippocampe

Tio kommunala badplatser i stora och små sjöar, stadsnära eller långt ut i ljuvliga landskapet. Och Hippocampe för gruppen med behov av tillgänglighetsanpassning. Välkommen till naturens badparadis i Askersund!

Tennisspelare med racket i handen vid nätet. Två tennisbollar ligger på motsatta sidan av nätet.

Padel & tennis

Ingår sportiga och lekfulla personer i ditt sällskap? Passa på att boka in dig på någon padel- eller tennisbana och bjud upp till match.

Två personer ute och vandrar med stavar i skogen.

Utegym & aktivitetsrundan

Att rusa av sig i ett härligt utegym är en skön gruppaktivitet där man kan både sporra varandra och tävla med sig själv och andra. Vid idrottsanläggningen på Solberga IP finns ett fint utegymmet att kicka igång energin. Dit leder även Aktivitetsrunden som startar vid Strandpromenaden.

Minigolf & diskgolf

Minigolf och diskgolf är ett lekfulla sätt att umgås på. Minigolfbanor hittar du på våra campingplatser och det finns två diskgolfbanor i kommunen, en vid Väderkvarnsbacken och en i Zinkgruvan. Ut och spela!

Boule & lek

Ingår lekfulla personer i ditt sällskap? I Askersund finns en fin boulebana på strandpromenadens grönytor och här hittar du även härliga lekplatser så som skeppet Oden II och klätterträdet.

Två par händer som hjälps åt att dreja. 

Skapa med händerna

En klump lera och fin handledning i en skapande miljö. Härliga skapande upplevelser för grupper finns att boka hos lokala konstnärer. Välkommen till kreativ stund!

Dagstursförslag

För att göra det enkelt för dig har vi paketerat ihop förslag på trevliga dagsturer för vuxna eller sällskapet med barn. Välkommen att botanisera och hitta ditt äventyr!

Alltid något på gång i Askersund

Året om finns ett stort utbud av event i Askersund. Konserten, marknader, utställningar eller guideturen - kolla in vår välfyllda evenemangskalender!

Tillgängligt för gruppen

Så härligt när alla kan vara med! Här hittar du inspiration och information om aktiviteter med stora famnen för allt och alla. Välkommen!