Askersunds officiella turistportal

Roligheter

Geocaching
Gå på skattjakt med barnen i naturreservatet Stadsparken intill Hembygdsgården. Där finns fem skatter utplacerade. Mer information finner ni i foldern under länkarna till höger.

Tips! Våra skatter - eller cachar som de heter på geocaching - finns under namnet "Askersunds skatter" på Geocachings hemsida.

Askersunds Bingo
Gamla, älskade Bingo spelet! Nu finns den populära klassiker i Askersunds tappning. Utmana dig själv att kunna sätta ett kryss på varje ruta! Du hittar Bingo spelet under länkarna till höger.

Stadsmysteriet - den hemlige ångåbtssabotören
Ett promenadmysterie där du med hjälp av ledtrådar löser stadens mysterie genom att tävla med eller mot varandra.
Läs mer om Stadsmysteriet här.

Krysslista - Naturreservat med uppmärkta leder
I Askersunds kommun finns fler än 30 naturreservat, de flesta med utmärkta vandringsleder. Har du besökt kommunens alla reservat? I högerspalten hittar du en krysslista som du kan du skriva ut och börja utforska naturreservaten och andra uppmärkta vandringsleder i Askersunds kommun. Du hittar krysslistan i spalten till höger.

Digital tipspromenad
Gå på äventyr i centrala Askersund med hjälp av appen GPS-quiz. Appen känner av din position och frågorna dyker upp i din telefon när du når en viss punkt på kartan. Du hittar instruktionerna i höger spalten.

Lekvänliga platser i Askersund
Kring Askersunds stadskärna finns det många lekvänliga platser för barn. Vet du till exempel var ”Äventyrsbergen” ligger? Kolla på kartan med lekvänliga platser i Askersund. Du hittar den i spalten till höger.

Sidan uppdaterad 2020-12-16