Sommar bland blommor, skog och vattenstänk

Vandra, cykla, bada eller paddla - hitta egna smultronställen eller allt i ett paket?

I landsbygderna kring Askersund växlar naturupplevelserna från små skogssjöar till Vätterns kristallklara vatten. Från ett solbad vid klippan till paddelturer i skärgårdsmiljö. Omringad av Tivedens och Tylös djupa skogar finns ängsmarker och vandringar över mossor och runt små skogssjöar. Cykelleder binder ihop landskapet och upplevelserna.

I det vidsträckta landskapet kan både äventyraren, barnfamiljen och den som söker stillheten i naturen fylla själen med sommar i naturen. Kanske du blir nyfiken och vill dyker ner i landskapet ännu mer - då finns kunniga guider som tar med dig på oförglömliga stunder.

Välkommen ut i sommaren!

Vi samlar på upplevelser & sköna stunder

Det ska vara enkelt att hitta upplevelser som gör att man blir glad och fyller på med energi. Och det spelar ingen roll om du är liten eller stor, sprallig eller hellre vill ta det lugnt. Välkommen att hitta ditt äventyr!

Ett sällskap på tre personer sitter vid lägereld på en ö. Solnedgång i bakgrunden.

Upplev mer med guide

Kom nära naturen genom att följa med kunniga guider som ger dig glimtar av de fantastiska skatter som finns i naturen runtomkring oss. Ett stort utbud av olika temaguidningar erbjuds i det varierande landskapet med Tivedens djupa skogar och Vätterns glittrande klipplandskap.

Sjöliv vid kajen

I Askersund är vattnet alltid nära och Vätterns skärgård och stränder sätter stor prägel på bygden. Välkommen att hitta dina guldkorn på vatten, intill vattnet, vid gästhamnar eller stadskajen.

Röd kajak ut drönarperspektiv. Kajaken är omgiven av näckrosor.

Turista hållbarare

Du har möjlighet att uppleva det stora turistutbudet, samtidigt som det är viktigt att vi alla tar ansvar för att bevara denna plats för framtida generationer. Hållbart turistande handlar om att resa och uppleva på ett sätt som minskar påverkan på miljön och samhället, och istället bidrar till att skydda och bevara vårt värdefulla kulturarv och våra naturresurser. Här har vi samlat lite tips.